Appeltjesboek

Terug naar Ervaringen

Tweede poging

Hoopvol hebben wij met veel liefde en steun mogen deelnemen aan onze eerste IVF-behandeling. Dit was voor ons een zeer bijzondere ervaring, want nu na 2 ½ jaar werden wij eindelijk begrepen door een team dat ons door dik en dun heeft gesteund! Met heel veel geluk is het uiteindelijk toch zover gekomen dat wij met de medicatie konden beginnen. En dat viel niet altijd mee, omdat het heel veel van de emotionele kant van een mensenleven vergt. Opgeteld kan dat voor veel wrijving zorgen tussen twee geliefden. Maar altijd was er daar het begrip en de juiste uitleg van het IVF team.

Iedereen heeft daar zijn ervaringen in. De huilbuien en de spanningen, die dan wel eens hoop oplopen. Allemaal hormonen en dat hoort erbij! Een heel natuurlijk verschijnsel wat vanzelf weer verdwijnt.

Maar dat neemt natuurlijk niet alles weg, al die logica …. Er blijven toch altijd dingen gebeuren waar je zelf helaas niets aan kunt doen. Dat hebben wij ook ondervonden. Er wordt verteld dat ondanks alle injecties en andere medicijnen de “wachtweken” het ergst zijn: Dat is waar!

Voor ons kon het geluk niet op… alles zat ons mee. En hoe hoger je op de ladder klimt, hoe harder je kunt vallen was wel onze angst. Zal dit gevoel lang mogen blijven? We wilden zo graag een gat in de lucht springen en aan de andere kant niet te uitbundig zijn: gewoon om onszelf te beschermen. Maar wat schetst onze verbazing? We hadden na de echo’s de punctie gehad en er zaten wel 13 eitjes! We konden ons geluk niet op. De embryo’s die er ontstaan zijn waren er wel acht! Wat waren wij in de wolken. Na de terugplaatsing was een bijzonder moment, omdat wij het gevoel hadden met een gezinnetje naar huis te gaan. Iedereen die dit leest, zal het met ons eens zijn: je mag je niet zwanger voelen, maar we waren dik zwanger hoor! En dat was ons geheim.

Nu was het een kwestie van wachten. Alle medische dingen waren achter de rug, grotendeels dan. Ik werd dikker en dikker, tenminste zo voelde het. In de hoop dat dit een goed voorteken zou zijn, gingen wij een stille periode tegemoet met allerhande dingen in ons hoofd. Twee dagen voor het bloedprikken was de mooie zeepbel kapot gespat. Vreselijke buikpijn veroorzaakte een desillusie… De menstruatie had het gewonnen van onze wens om ouder te worden van deze twee kleine hummeltjes…

De teleurstelling was daarom zo groot voor ons, omdat alles zo voorspoedig verliep. Het verdriet is zo groot, maar sinds vandaag weten wij dat we mogen deelnemen aan een tweede poging.

Voor iedereen, die net als wij hopen dat alles voorspoedig mag verlopen, wensen wij veel succes. Wees niet bang om te laten zien wat je gevoel je ingeeft. Het is heel belangrijk om dit gevoel met anderen te delen en je helpt er elkaar heel erg veel mee. Wij hebben door het lezen van het ”appeltjesboek” veel dingen kunnen relativeren, omdat wij ervaringen van anderen hebben meegenomen in onze belevenissen. Ondanks dat een poging mislukt is, voelt het goed om te weten, dat je samen iets heel moois hebt gedeeld.

Een groot compliment aan het IVF team!

Joey en Agnes

Terug naar Ervaringen

Print deze pagina uit Print deze pagina
Voeg Fertiliteit.info toe aan je favorieten! Favorieten
INTERVIEW

Verhoging IVF slagingskans

Interview met gynaecoloog Van Santbrink over een nieuwe ontwikkeling ter verhoging van de IVF slagingskans.

Lees het interview

Fertiliteitsmedicatie per 2014

De overheid heeft bepaald dat per 1 januari 2014 de verstrekking van een aantal geneesmiddelen aan patiënten voortaan door het ziekenhuis moet worden geregeld.
Lees hier wat deze verandering voor u betekent..

Bron: Freya.nl

(advertenties)