Behandeling

U bevindt zich hier: Fertiliteit » Behandeling » Baarmoedermond functie » Onderzoek

Beļnvloeding van de functie van de baarmoedermond (interactie baarmoedermondslijm en zaadcellen)

Klik voor een afbeelding van de baarmoedermond

Onderzoek van het functioneren van het baarmoedermondslijm en de zaadcellen

Het onderzoek van de interactie tussen het baarmoedermondslijm en de zaadcellen wordt ongeveer 4 dagen voor de te verwachte eisprong begonnen.
Nadat wat slijm van de baarmoedermond is weggezogen, wordt met behulp van een echo via de schede gekeken naar de eierstokken en het grootste eiblaasje gemeten.
Dit onderzoek wordt om de dag tot dagelijks verricht totdat we gezien hebben dat het grootste eiblaasje weg is (bewijs van de eisprong).

Mocht u in deze periode samenleving gehad hebben dan wordt het slijm alvorens het naar het laboratorium gaat onder de microscoop bekeken en het aantal snel beweeglijke zaadjes per gezichtsveld geteld.
Hierna wordt het slijm wederom in het spuitje waarmee het is afgenomen opgezogen en gaat het naar het laboratorium, alwaar het bewaard wordt.

Nadat met behulp van echo onderzoek de eisprong is vastgesteld, wordt de partner nogmaals gevraagd sperma in te leveren.
Vervolgens wordt de kwaliteit van het slijm geobjectiveerd en wordt ook gekeken hoe het zaad van de partner door het slijm kan dringen.
Soms wordt ook het slijm gecontroleerd met goed donorzaad of wordt het zaad van partner gecontroleerd met goed donorslijm.
Op deze wijze krijgen we een redelijke indruk van het aantal vruchtbare dagen wat u als paar hebt per maand of: "Hoeveel dagen het vruchtbaarheidsvenster open staat".

Klik voor een schematisch overzicht van de baarmoeder, de relatie tussen het baarmoederslijm en slecht sperma, tussen het baarmoederslijm en matig sperma en tussen het baarmoederslijm en goed sperma. Klik hier voor het concept fertiliteitsvenster. -->

U bevindt zich hier: Fertiliteit » Behandeling » Baarmoedermond functie » Onderzoek
Print deze pagina uit Print deze pagina
Voeg Fertiliteit.info toe aan je favorieten! Favorieten
INTERVIEW

Verhoging IVF slagingskans

Interview met gynaecoloog Van Santbrink over een nieuwe ontwikkeling ter verhoging van de IVF slagingskans.

Lees het interview

Fertiliteitsmedicatie per 2014

De overheid heeft bepaald dat per 1 januari 2014 de verstrekking van een aantal geneesmiddelen aan patiėnten voortaan door het ziekenhuis moet worden geregeld.
Lees hier wat deze verandering voor u betekent..

Bron: Freya.nl

(advertenties)