Kunstmatige inseminatie

U bevindt zich hier: Fertiliteit » Kunstmatige inseminatie (IUI, IVF, ICSI) » Cryopreservatie » Ingevroren embryos plaatsen

Cyclusschema gebruikt bij terugplaatsing van (na cryopreservatie) ontdooide embryo's

Specifiek Tilburg

Geachte mevrouw en mijnheer,

Bij uw vorige IVF/ICSI-behandeling zijn er in het laboratorium meerdere embryo's ontstaan. Een aantal hiervan zijn direct aansluitend aan de behandeling in de baarmoeder geplaatst. De resterende embryo’s van goede kwaliteit zijn voor u ingevroren en bewaard (Steeds vaker worden embryo’s per stuk ingevroren en vindt er vervolgens een terugplaatsing plaats van 1 embryo. Derhalve wordt er in onderstaande tekst gesproken over 1 embryo. Indien geďndiceerd kan er ook "embryo’s" gelezen worden.)

Indien u een regelmatige cyclus heeft, zullen we de terugplaatsing in uw eigen cyclus gaan uitvoeren, dus in een cyclus zonder medicijnen, uitgezonderd Pregnyl. We zullen aan de hand van echo’s de groei van uw eigen eiblaasje volgen. Wannneer u uw menstruatie krijgt, geeft u dit door via het telefonisch spreekuur van het fertiliteitsteam (013-5393006) U komt dan meestal voor de eerste echo op cyclusdag 12. Wanneer het eiblaasje groot genoeg is, kan Pregnyl toegediend worden en de terugplaatsing afgesproken worden.

Indien u geen regelmatige cyclus heeft, zal met behulp van hormonen de baarmoeder klaargemaakt moeten worden voor het ontvangst van een embryo middels onderstaand GEEP-schema. Indien nodig, wordt er eerst een menstruatie opgewekt middels Primolut of Provera. Het schema start vervolgens op uw eerste cyclusdag. De eerste cyclusdag geeft u door via het telefonisch spreekuur van het fertiliteitsteam (013-5393006).

Als de eerste cyclusdag in het weekend valt dan kunt de maandag daaropvolgend bellen. Indien nodig wordt er op dag 11, 12 of 13 een echo gemaakt. De datum van de terugplaatsing kan al vroeg afgesproken worden.

Cyclusschema

Op de dag van de terugplaatsing wordt het embryo in het laboratorium ontdooid. Meestal kan het embryo dan dezelfde middag bij u worden teruggeplaatst. Daarna moet u op de laatste dag van het schema bloed laten prikken voor een zwangerschapstest. Als de test negatief is kunt u stoppen met de medicatie, er heeft dan geen innesteling van embryo's plaatsgevonden.

U kunt dan een afspraak maken op de polikliniek of op het telefonisch spreekuur van de fertiliteitsartsen om een eventuele volgende behandeling te bespreken.

Het kan echter ook voorkomen dat het eerst ontdooide embryo niet geschikt is voor terugplaatsing. Indien mogelijk wordt er dan een volgend rietje met 1 of 2 embryo’s ontdooid, zodat er uiteindelijk toch een terugplaatsing kan plaatsvinden. Indien er echter geen geschikt embryo meer bruikbaar is, vindt er geen terugplaatsing plaats. U wordt dan op de dag van de geplande terugplaatsing ’s morgens zo vroeg mogelijk gebeld zodat u niet voor niets naar het ziekenhuis komt. U kunt dan ook stoppen met de medicatie.

Indien de test positief is, moet u met de medicatie doorgaan volgens schema. Vanaf de 7e week kunt u de medicatie afbouwen volgens het afbouwschema GEEP.

Samen met u hopen wij op een gunstig resultaat van deze behandeling.

-->
U bevindt zich hier: Fertiliteit » Kunstmatige inseminatie (IUI, IVF, ICSI) » Cryopreservatie » Ingevroren embryos plaatsen
Print deze pagina uit Print deze pagina
Voeg Fertiliteit.info toe aan je favorieten! Favorieten
INTERVIEW

Verhoging IVF slagingskans

Interview met gynaecoloog Van Santbrink over een nieuwe ontwikkeling ter verhoging van de IVF slagingskans.

Lees het interview

Fertiliteitsmedicatie per 2014

De overheid heeft bepaald dat per 1 januari 2014 de verstrekking van een aantal geneesmiddelen aan patiënten voortaan door het ziekenhuis moet worden geregeld.
Lees hier wat deze verandering voor u betekent..

Bron: Freya.nl

(advertenties)