Kunstmatige inseminatie

U bevindt zich hier: Fertiliteit Ľ Kunstmatige inseminatie (IUI, IVF, ICSI) Ľ Cryopreservatie

Het invriezen van de embryo's (cryopreservatie)

Het kan voorkomen dat er in het laboratorium, na de embryotransfer, mooie embryo's overblijven. In een aantal gevallen is het mogelijk deze overgebleven embryo's in te vriezen en voor u te bewaren. Embryo's van mindere kwaliteit kunnen niet worden ingevroren. Ongeveer twee weken na de terugplaatsing, krijgt u schriftelijk bericht of er al dan niet embryo's zijn ingevroren.

Wanneer de eerdere IVF/ICSI-behandeling mislukt is, kunnen deze ingevroren embryo's (na ontdooiing) in een later stadium in de baarmoederholte worden geplaatst. Dit gebeurt dan in een eigen (of natuurlijke) cyclus wanneer er sprake is van een regelmatige cyclus of in een met tabletten nagebootste cyclus wanneer de cyclus onregelmatig is.

U hoeft dan niet opnieuw een hormoonstimulatie en een eicelpunctie te onder gaan. Deze terugplaatsing geeft een substantiŽle kans op een zwangerschap (bijna 20%). Wilt u gebruik maken van deze mogelijkheid dan zult u het hieraan verbonden 'invries-contract' beiden moeten ondertekenen dat u meekrijgt wanneer de punctiedatum met u wordt afgesproken. Op de punctiedag zelf kunt u het contract weer ondertekend teruggeven. Omdat het hier om potentieel menselijk leven gaat moeten we uiterst voorzichtig en met strikte voorzorgsmaatregelen met het materiaal omgaan. Dit betekent dat er een overeenkomst moet zijn tussen U en het ziekenhuis met regels waaraan beide partijen zich te houden hebben. Zoín overeenkomst komt nogal zakelijk over maar wij hopen dat u het met ons eens bent dat dergelijke afspraken goed vastgelegd moeten worden.

Tevens zal bij u beiden eenmaal per jaar bloed worden afgenomen ter controle op HIV en hepatitis-infecties. De echoís en de (geplande) terugplaatsing worden beiden apart gefactureerd. Zolang de cryocycliprocedures binnen de eerste 3 IVF/ICSI-behandelingen vallen, zullen de onkosten vergoed worden door uw zorgverzekeraar.

Cryoscreening

Wanneer opslag van biologisch materiaal zoals sperma en embryoís plaats gaat vinden in het laboratorium, moet er een grondige screening plaatsvinden op de eventuele aanwezigheid van virussen in het bloed van de patiŽnten van wie het materiaal afkomstig is.

Opslag van embryoís die overblijven na een behandeling met terugplaatsing, vindt plaats in rietjes in een grote tank gevuld met stikstof. Om uit te sluiten dat bepaalde virussen zich verspreiden van de ene naar het andere rietje, is het noodzakelijk iedereen die een aandeel levert aan embryoís te screenen op bepaalde virussen. Het betreft hier HIV (Aids-virus), Hepatitis B en Hepatitis C. De geldigheid van de testen bedraagt 1 jaar, waarbij uitgegaan wordt van het ontbreken van risicofactoren voor het oplopen van deze virussen. Voor patiŽnten afkomstig uit het Caribische gebied, AziŽ en Afrika, met uitzondering van Marokko en Turkije, is het noodzakelijk ook te screenen op HTLV-1 en HTLV-2, virussen die daar meer voorkomen.

Voor sperma dat voor eigen (later) gebruik wordt ingevroren gelden dezelfde eisen met betrekking tot screening.

Er mogen geen embryo's meer ingevroren zijn op het moment dat u aan een nieuwe IVF/ICSI behandeling begint.

Specifiek Tilburg

Klik hier voor de resultaten betreffende de cryopreservatie door het fertiliteitsteam Tilburg.

-->

U bevindt zich hier: Fertiliteit Ľ Kunstmatige inseminatie (IUI, IVF, ICSI) Ľ Cryopreservatie
Print deze pagina uit Print deze pagina
Voeg Fertiliteit.info toe aan je favorieten! Favorieten
INTERVIEW

Verhoging IVF slagingskans

Interview met gynaecoloog Van Santbrink over een nieuwe ontwikkeling ter verhoging van de IVF slagingskans.

Lees het interview

Fertiliteitsmedicatie per 2014

De overheid heeft bepaald dat per 1 januari 2014 de verstrekking van een aantal geneesmiddelen aan patiŽnten voortaan door het ziekenhuis moet worden geregeld.
Lees hier wat deze verandering voor u betekent..

Bron: Freya.nl

(advertenties)