Intra Uteriene Inseminatie

U bevindt zich hier: Fertiliteit » Kunstmatige inseminatie (IUI, IVF, ICSI) » IUI » Na de IUI

De periode na de IUI

Na de IUI breekt de spannende wachttijd aan; zal de bevruchting en innesteling wel of niet lukken? U kunt hier, voor zover bekend, zelf niets aan doen. In het algemeen wordt u geadviseerd gewoon uw dagelijkse bezigheden te hervatten. Ook vrijen mag. Als gevolg van de medicamenten kunt u gedurende deze periode last krijgen van pijnlijke borsten en een opgezette buik.

15 dagen na de IUI moet u altijd bloed laten prikken om te kijken of u al dan niet zwanger bent. Ook als u de menstruatie heeft gekregen, moet u toch bloed te laten prikken.

Specifiek Tilburg

Het evaluatiegesprek

Indien u voor 9.00u laat prikken, kunt u op werkdagen bellen tijdens het telefonisch spreekuur (013-5393006) tussen 08.30 en 10.00 en van 13.00 en 14.30u voor de uitslag.

Wanneer u belt naar het telefonisch spreekuur van de fertiliteitsverpleegkundige, zal de uitslag van de bloedtest op HCG aan u worden doorgegeven. De verpleegkundige zal dan met u bespreken of u door mag gaan met de volgende behandeling en wanneer.

Indien nodig zal er een evaluatiegesprek volgen met een van de fertiliteitsartsen. Ongeveer 5 weken na de IUI wordt u dan samen met uw man verwacht op het fertiliteitspreekuur op de polikliniek (voor een afspraak belt u met telefoonnummer (013) 5398025) of u maakt een telefonische afspraak met de fertiliteitarts (op telefoonnummer (013) 5393006) voor dit evaluatiegesprek.

Indien u niet zwanger bent, zal worden nagegaan of en zo ja wanneer er een volgende fertiliteitbehandeling kan plaatsvinden.

Indien u wel zwanger bent, zal er echoscopisch onderzoek worden verricht.

Dan pas is met zekerheid te zien of de zwangerschap intact is en of het een eenling-, of een meerlingzwangerschap is. Verdere controle en begeleiding van de zwangerschap vindt in principe bij uw eigen gynaecoloog of verloskundige plaats.

-->

U bevindt zich hier: Fertiliteit » Kunstmatige inseminatie (IUI, IVF, ICSI) » IUI » Na de IUI
Print deze pagina uit Print deze pagina
Voeg Fertiliteit.info toe aan je favorieten! Favorieten
INTERVIEW

Verhoging IVF slagingskans

Interview met gynaecoloog Van Santbrink over een nieuwe ontwikkeling ter verhoging van de IVF slagingskans.

Lees het interview

Fertiliteitsmedicatie per 2014

De overheid heeft bepaald dat per 1 januari 2014 de verstrekking van een aantal geneesmiddelen aan patiėnten voortaan door het ziekenhuis moet worden geregeld.
Lees hier wat deze verandering voor u betekent..

Bron: Freya.nl

(advertenties)