Intra Uteriene Inseminatie

U bevindt zich hier: Fertiliteit » Kunstmatige inseminatie (IUI, IVF, ICSI) » IUI » Inleveren sperma

Inleveren van sperma

Op de dag van de IUI, wordt u verzocht het sperma op de afgesproken tijd (doorgaans tussen 08.00 en 08.30u) te brengen op het fertiliteitslaboratorium. Het sperma mag maximaal 5 kwartier oud zijn en moet worden opgevangen in een speciaal potje, dat u meegekregen. heeft. Andere potjes worden door het laboratorium niet geaccepteerd. Tevens dient u een roze afgeponst formulier in te leveren.

De penis mag vlak voor de spermaproductie niet met zeep gewassen worden; eventuele zeepresten kunnen schadelijk zijn voor de spermakwaliteit.

Specifiek Tilburg

Laat het sperma niet te sterk afkoelen en breng het naar het fertiliteitslaboratorium voor de IUI-bewerking.
U moet er voor zorgen dat de naam van zowel de man als de vrouw en de geboortedatum op het potje staat en u moet ook het roze aanvraagformulier inleveren! Indien u langer dan 1 uur rijden van het ziekenhuis woont, kan het sperma ook in het ziekenhuis geproduceerd worden.
Hiervoor is een ruimte met volledige privacy beschikbaar.
Wilt u dat dan van tevoren met het laboratorium afspreken (tel. (013) 5392634)?

Waar vindt u het fertiliteitslaboratorium?

Als u vanaf de hoofdingang van het ziekenhuis almaar rechtdoor loopt, vindt u bijna aan het einde een bord, dat naar links het fertiliteitslaboratorium aangeeft (route 91).
U moet het potje met sperma afgeven ter attentie van de IVF analist.

In het weekend kunt u gebruik maken van de telefoon bij het loket om een laborant te bellen.

De inseminatieprocedure

Voor de inseminatiebehandeling neemt u plaats in de wachtruimte fertiliteit op de 1e verdieping. U kunt zich niet melden. Wanneer u aan de beurt bent, wordt u binnengeroepen. Vervolgens kunt u zich uitkleden en eventueel nog plassen. Hierna neemt u plaats op de gynaecologische stoel. Vervolgens wordt er een dun cathetertje in de baarmoeder gebracht, waaraan een spuitje is vastgemaakt waarin de zaadjes zijn opgetrokken. Dan worden de zaadjes voorzichtig in de baarmoeder “gespoten”. Vervolgens blijft u nog ongeveer 15 min. liggen, totdat u zich mag gaan aankleden en naar huis mag. -->

U bevindt zich hier: Fertiliteit » Kunstmatige inseminatie (IUI, IVF, ICSI) » IUI » Inleveren sperma
Print deze pagina uit Print deze pagina
Voeg Fertiliteit.info toe aan je favorieten! Favorieten
INTERVIEW

Verhoging IVF slagingskans

Interview met gynaecoloog Van Santbrink over een nieuwe ontwikkeling ter verhoging van de IVF slagingskans.

Lees het interview

Fertiliteitsmedicatie per 2014

De overheid heeft bepaald dat per 1 januari 2014 de verstrekking van een aantal geneesmiddelen aan patiėnten voortaan door het ziekenhuis moet worden geregeld.
Lees hier wat deze verandering voor u betekent..

Bron: Freya.nl

(advertenties)