Laparoscopische tubatesten

U bevindt zich hier: Fertiliteit » Orienterend Fertiliteits Onderzoek (OFO) » Onderzoek » Laparoscopische tubatesten

Laparoscopische tubatesten

Deze informatie is specifiek voor het St. Elisabeth Ziekenhuis Tilburg

Dit onderzoek vindt plaats in het kader van fertiliteitsonderzoek om te beoordelen of de eileiders doorgankelijk zijn. Dit gebeurt middels het doorspuiten van de eileiders. Het is bekend dat de olie die hierbij gebruikt wordt, tot ongeveer een half jaar later een iets hogere zwangerschapskans geeft. Belangrijk is om voor het ondergaan van het onderzoek zeker te weten dat u niet in verwachting bent.

Daarom is het belangrijk voorafgaand aan het plannen van deze ingreep een aantal afspraken te maken:
Het is de bedoeling dat deze ingreep in de eerste helft van de cyclus plaatsvindt en wel voor de ovulatoire (eisprong)periode. Dit zal in de regel vanaf de eerste menstruatiedag tot de 13e cyclusdag zijn.

We hebben de volgende twee opties om de operatie te plannen.

  1. Afwachten tot de 1e dag van de menstruatie en dan plannen we de dag van de ingreep. Dit kan helaas wel eens betekenen dat wij op dat moment u niet kunnen inplannen daar er geen plaats meer is op de operatiekamers. Wij zijn dan genoodzaakt het in ieder geval een maand uit te stellen, of als dat zo uitkomt, nog langer. De datum kunnen we wel proberen te plannen vanaf dat moment, maar dat kan alleen als er enigszins duidelijk is wanneer uw volgende menstuatie is.
  2. Plannen op elk moment van de cyclus vanaf het moment dat u bent ingeschreven op de wachtlijst. Dit heeft als voordeel dat u altijd oproepbaar bent, maar heeft ook een nadeel. Het nadeel is dat u tijdens de vruchtbare periode geen of slechts beschermd gemeenschap (bijv. mbv condooms) mag hebben. Dan zijn we er altijd zeker van dat u niet zwanger bent en dat dit ook geen problemen op zal leveren als u bijv. in de tweede helft van de cyclus ingepland wordt.

Indien er specifieke afspraken gemaakt moeten worden dan zal dit altijd in overleg met de arts plaatsvinden. Wij zullen zoveel mogelijk rekening houden met uw menstuele cyclus.

Mocht u omtrent bovengenoemde nog nader uitleg nodig hebben, dan kunt u altijd contact met ons opnemen, dagelijks van 08.30u-16.30u, tel. nr.: 013-5392591

Afbeelding laparoscopische tubatest

-->

U bevindt zich hier: Fertiliteit » Orienterend Fertiliteits Onderzoek (OFO) » Onderzoek » Laparoscopische tubatesten
Print deze pagina uit Print deze pagina
Voeg Fertiliteit.info toe aan je favorieten! Favorieten
INTERVIEW

Verhoging IVF slagingskans

Interview met gynaecoloog Van Santbrink over een nieuwe ontwikkeling ter verhoging van de IVF slagingskans.

Lees het interview

Fertiliteitsmedicatie per 2014

De overheid heeft bepaald dat per 1 januari 2014 de verstrekking van een aantal geneesmiddelen aan patiėnten voortaan door het ziekenhuis moet worden geregeld.
Lees hier wat deze verandering voor u betekent..

Bron: Freya.nl

(advertenties)