Overige onderwerpen

U bevindt zich hier: Fertiliteit Ľ Elisabeth Ziekenhuis Ľ Meedoen aan onderzoek

Meedoen aan onderzoek

Onze kliniek neemt deel aan een aantal (landelijke) studies. Indien u voor 1 of meerdere studies in aanmerking komt, zal u gevraagd kunnen worden of u daar uw medewerking aan wilt verlenen.

Op dit moment nemen we deel aan een viertal landelijk lopende studies.

IVM studie

In samenwerking met het Jeroen Bosch ziekenhuis in Ďs-Hertogenbosch. IVM staat voor in vitro maturatie. Dit is een vorm van IVF behandeling waarbij slechts weinig hormonen nodig zijn en de uitrijping van de eicellen voor de IVF behandeling voor een groot deel plaats vind in het laboratorium in plaats van in de eierstok van de vrouw. Het risico op een overstimulatie kan hierdoor drastisch worden verminderd. Deze vorm van IVF behandeling is dan ook speciaal bedoeld voor vrouwen die een sterk verhoogd risico op een overstimulatie hebben op basis van een PCO syndroom en met name die vrouwen die al een overstimulatie hebben gehad.

Movin studie

Deze studie wordt uitgevoerd in samenwerking met het Academisch Medisch Centrum in Amsterdam. In dit onderzoek wordt bij patiŽnten die geen of een heel trage menstruatiecyclus hebben, en die in het kader van hun kinderwens een behandeling met Clomid krijgen gekeken naar het beste vervolgtraject na 6 succesvolle eisprongen.

Er worden 4 vervolgtrajecten met elkaar vergeleken en de paren worden over de 4 groepen verdeeld door middel van een computergestuurd lotingprogramma.

Groep 1 gaat door met dezelfde medicijnen.
Groep 2 gaat door met dezelfde medicijnen en wordt daarbij geÔnsemineerd.
Groep 3 krijgt andere medicijnen om een eisprong op te wekken.
Groep 4 krijgt dezelfde medicijnen als groep 3, maar weer in combinatie met een inseminatie.

Copper studie

Deze studie wordt uitgevoerd in samenwerking met het Academisch ziekenhuis te Utrecht. In deze studie wordt gekeken of patiŽnten met een PCO syndroom in een zwangerschap een verhoogd risico op suikerziekte of hoge bloeddruk hebben.

Alle patiŽnten met een PCO syndroom kunnen in de studie meedoen. De extra belasting die deze studie met zich meebrengt is dat er op 2 momenten een test op suikerziekte wordt verricht. De 1e keer voordat u zwanger bent en de 2e keer bij ongeveer 20 weken zwangerschapsduur. De test houdt in dat er nuchter bloed wordt geprikt, waarna een suikerdrank gedronken mag worden. Enkele uren later wordt opnieuw bloed geprikt om te zien hoe de toegediende suikers worden verwerkt.

Ook wordt in het kader van deze studie enkele malen de bloeddruk gemeten, maar deze valt samen met de normale controles waardoor dit geen extra belasting met zich mee brengt.

INeS studie

Dit onderzoek loopt in samenwerking met het Academisch Medisch Centrum in Amsterdam. In deze studie worden 3 behandeltrajecten met elkaar vergeleken. Het gaat om paren met een langdurig onvervulde kinderwens, zonder een duidelijk aanwijsbare oorzaak. We zoeken naar het beste behandeladvies.

De paren worden over de 3 groepen verdeeld door middel van een computergestuurd lotingprogramma.

Groep1 krijgt inseminatiebehandelingen met milde hormoonstimulaties.
Groep2 krijgt een IVF behandeling in de eigen cyclus.
Groep3 krijgt een standaard IVF behandeling waarbij steeds 1 embryo wordt teruggeplaatst, en eventueel overgebleven embryoís worden ingevroren. Ook deze embryoís worden een voor een teruggeplaatst.

Meer informatie over de studies kunt u vinden op de website: www.studies-obsgyn.nl. Uiteraard kunt u ook informeren bij uw behandelend arts. -->

U bevindt zich hier: Fertiliteit Ľ Elisabeth Ziekenhuis Ľ Meedoen aan onderzoek
Print deze pagina uit Print deze pagina
Voeg Fertiliteit.info toe aan je favorieten! Favorieten
INTERVIEW

Verhoging IVF slagingskans

Interview met gynaecoloog Van Santbrink over een nieuwe ontwikkeling ter verhoging van de IVF slagingskans.

Lees het interview

Fertiliteitsmedicatie per 2014

De overheid heeft bepaald dat per 1 januari 2014 de verstrekking van een aantal geneesmiddelen aan patiŽnten voortaan door het ziekenhuis moet worden geregeld.
Lees hier wat deze verandering voor u betekent..

Bron: Freya.nl

(advertenties)