Praktische informatie

U bevindt zich hier: Fertiliteit Ľ Elisabeth Ziekenhuis Ľ Organisatorische zaken

Organisatorische zaken en praktische tips

Het fertiliteitsteam is samengesteld uit fertiliteitsgynaecologen, fertiliteitartsen, fertiliteitverpleegkundigen, analisten, klinisch embryologen, een maatschappelijk werker, klinisch psychologen/seksuoloog en secretaresses.

Belangrijke telefoonnummers

Voor specifieke vragen met betrekking tot een IVF-, IUI- of ICSI-behandeling kunt u van maandag tot en met vrijdag tussen 08.30 en 10.00 en tussen 13.00 en 14.00 uur bellen met: (013) 5393006. Klik hier voor een afbeelding

Voor het maken van een afspraak voor een gesprek of een controle bij een gynaecoloog of fertiliteitarts kunt u tijdens kantooruren bellen met de polikliniek Gynaecologie/Verloskunde: (013) 5398025.Klik hier voor een afbeelding

In noodgevallen kunt u contact opnemen op de volgende wijze:
Binnen kantooruren via het secretariaat gynaecologie: (013) 5392591
Buiten kantooruren via de Verloskamers: (013) 5392772.

Het ponsplaatje

Gedurende de gehele IVF/ICSI-behandeling heeft u geregeld uw ponsplaatje nodig. Dit ponsplaatje kunt u laten maken bij de afdeling PatiŽntregistratie (balie ponsplaatjes) in de centrale hal op de begane grond. Klik op "patienten registratie en ponsplaatje".

Klik voor een grote afbeelding

U wordt verzocht bij wijziging van uw gegevens een nieuw ponsplaatje te laten maken en tevens de wijziging door te geven bij uw volgende bezoek.

Vergoeding van de behandeling

Ovulatie-inductie en IUI-behandelingen worden door uw ziektekostenverzekering vergoed, evenals de eerste 3 IVF- of ICSI-behandelingen. Na een bevalling worden opnieuw 3 IVF- of ICSI-behandelingen vergoed. Lees wel altijd goed uw polsvoorwaarden door en neem bij twijfel contact op met uw verzekeraar voor u een behandeling start.

Fertiliteitverpleegkundigen

Na het bezoek aan de fertiliteitarts of gynaecoloog moet u samen met uw partner een afspraak maken met de fertiliteitverpleegkundige via het telefonisch spreekuur. U krijgt van haar uitleg over de behandeling en een spuitinstructie. Tijden voor deze afspraak staan vast en zijn op werkdagen om 10.30 en om 15.00 uur. Klik hier voor een afbeelding

Baarmoederlengemeting

Voor de eerste IVF/ICSI-behandeling moet de baarmoederlengte gemeten worden, tenzij u eerder een inseminatie heeft gehad. Hiervoor moet u apart een afspraak maken via het telefonisch spreekuur. De meting moet plaatsvinden tijdens de menstruatie (1e t/m 5e dag van de cyclus). De lengte van de baarmoeder wordt gemeten om bij terugplaatsing de embryo's op de juiste plaats in de baarmoeder achter te laten en mogelijke problemen bij het inbrengen tijdig op te sporen. Het opmeten van de baarmoeder kan een vervelend gevoel geven. Het onderzoek wordt bij voorkeur tijdens de menstruatie gedaan.

Hoe vaak en hoe snel achter elkaar kunt u behandeld worden?

IVF en ICSI
De meeste verzekeringen vergoeden drie behandelingen. Het streven is deze drie behandelingen binnen een jaar aan te bieden. In de praktijk betekent dit dat u ongeveer drie maanden moet wachten voor u een nieuwe behandeling kunt starten. Soms is deze wachttijd wat langer omdat het laboratorium 2 maal per jaar een aantal weken gesloten moet zijn.

IUI
IUI-behandelinen worden altijd vergoed. Indien de IUI plaatsvond in een natuurlijke cyclus, kan deze een maand later herhaald worden. Indien de IUI plaatsvond in een gestimuleerde cyclus (met hormonen), wordt er een pauze ingelast van een maand. Ook hier geldt dat als het laboratorium gesloten is, er geen IUI-behandelingen kunnen worden uitgevoerd. -->

U bevindt zich hier: Fertiliteit Ľ Elisabeth Ziekenhuis Ľ Organisatorische zaken
Print deze pagina uit Print deze pagina
Voeg Fertiliteit.info toe aan je favorieten! Favorieten
INTERVIEW

Verhoging IVF slagingskans

Interview met gynaecoloog Van Santbrink over een nieuwe ontwikkeling ter verhoging van de IVF slagingskans.

Lees het interview

Fertiliteitsmedicatie per 2014

De overheid heeft bepaald dat per 1 januari 2014 de verstrekking van een aantal geneesmiddelen aan patiŽnten voortaan door het ziekenhuis moet worden geregeld.
Lees hier wat deze verandering voor u betekent..

Bron: Freya.nl

(advertenties)