Instructies Tilburg

U bevindt zich hier: Fertiliteit » Elisabeth Ziekenhuis » Folders » GEEP schema

GEEP-schema cryo-ET

Schema voor terugplaatsing van ingevroren embryo’s

Bij uw vorige IVF/ICSI-behandeling zijn er in het laboratorium meerdere embryo’s ontstaan. Een aantal hiervan is, aansluitend aan de behandeling, in de baarmoeder geplaatst. De overige zijn voor u ingevroren en bewaard.

In deze folder leest u wat u moet doen wanneer u de embryo’s wilt laten ontdooien om ze terug te laten plaatsen in de baarmoeder.

Op de eerste cyclusdag neemt u contact op met de IVF-verpleegkundige via het telefonisch spreekuur, tel. 013- 5393006 (8.30-10.00 uur en 13.00-14.30 uur) om een echo afspraak te maken voor cyclusdag 12. Valt de eerste cyclusdag in het weekend, dan belt u op maandag.

Medicatie

Het baarmoederslijmvlies moet voorbereid worden om de innesteling van de embryo’s mogelijk te maken. Met behulp van het onderstaande schema kunt u zien hoe het gebruik van de medicatie in deze periode is.

U begint met het innemen van het vrouwelijke hormoon: Progynova®: één tot drie maal daags 2 mg.

Op cyclusdag 11,12 of 13 wordt dan een echo gemaakt om de opbouw van het baarmoederslijmvlies te meten.

Vanaf cyclusdag 14 wordt een tweede soort vrouwelijk hormoon toegevoegd door middel van Utrogestan® capsules à 100 mg. Hiervan brengt u ’s ochtends en ’s avonds twee capsules vaginaal in.

Plaatsing van de embryo’s

De dag voor de terugplaatsing worden de embryo’s ontdooid, soms gebeurt dit in de ochtend van de terugplaatsdag. Op de dag van de terugplaatsing kan het laboratorium beoordelen of de embryo’s geschikt zijn voor plaatsing in de baarmoeder. In het algemeen kunnen de embryo’s dan ook dezelfde dag in de baarmoeder worden teruggeplaatst.

U heeft hiervoor tijdig een afspraak gekregen.

In overleg met uw arts zal worden besproken hoeveel embryo’s er zullen worden teruggeplaatst:
- 1 of
- 2 of
- 1 of 2 (afhankelijk van de kwaliteit).

Wij adviseren de terugplaatsing van 1 embryo!

Het is echter ook mogelijk dat de embryo’s na ontdooiing niet geschikt zijn voor terugplaatsing. Wij nemen dan in de ochtend van de terugplaatsdag contact met u op.

U moet dan wel, gedurende 7 dagen, tweemaal daags één capsule Utrogestan® continueren, omdat anders de cyclus vroegtijdig afbreekt. voor patiënten is

Na de terugplaatsing

Op ............ moet u vóór 9 uur bloed laten prikken voor het zwangerschapshormoon. Tussen 13.00 en 14.00 uur dezelfde dag, kunt u bellen voor de uitslag op het telefonisch spreekuur. Dan wordt tevens met u besproken wanneer de evaluatie zal plaatsvinden, dit kan een bezoek aan de poli zijn of een telefonische evaluatie met één van de fertiliteitsartsen.

Is de uitslag van de test positief, dan gaat u nog twee weken door met de Utrogestan® capsules. Mocht de test negatief zijn dan betekent dit dat er geen innesteling heeft plaatsgevonden en kunt u stoppen met de medicatie.

Tot slot

Heeft u nog vragen, dan kunt u contact opnemen met de IVF-verpleegkundige via het telefonisch spreekuur, tel. 013- 5393006 (8.30-10.00 uur en 13.00-14.30 uur).

Samen met u hopen wij op een gunstig resultaat van deze behandeling! -->

U bevindt zich hier: Fertiliteit » Elisabeth Ziekenhuis » Folders » GEEP schema
Print deze pagina uit Print deze pagina
Voeg Fertiliteit.info toe aan je favorieten! Favorieten
INTERVIEW

Verhoging IVF slagingskans

Interview met gynaecoloog Van Santbrink over een nieuwe ontwikkeling ter verhoging van de IVF slagingskans.

Lees het interview

Fertiliteitsmedicatie per 2014

De overheid heeft bepaald dat per 1 januari 2014 de verstrekking van een aantal geneesmiddelen aan patiënten voortaan door het ziekenhuis moet worden geregeld.
Lees hier wat deze verandering voor u betekent..

Bron: Freya.nl

(advertenties)