Instructies Tilburg

U bevindt zich hier: Fertiliteit » Elisabeth Ziekenhuis » Folders » IUI in natuurlijke cyclus

IUI in natuurlijke cyclus: IUI in spontane cyclus

Uw behandeld arts heeft in verband met de behandeling van uw kinderwens besloten om over te gaan tot intra uteriene inseminaties (IUI) in uw eigen cyclus gebaseerd op ovulatietesten.

Deze zogenaamde LH-testen voorspellen circa 24 uur van tevoren het moment van de eisprong en moeten 1x per dag, 's ochtends (d.w.z. het tweede plasje, dus niet de ‘nachturine’) worden uitgevoerd. Deze testen zijn bij iedere apotheek verkrijgbaar en moeten bij een regelmatige cyclus, ongeveer vanaf cyclusdag 10, dagelijks worden uitgevoerd.

Wanneer de test positief is (streepje dezelfde kleur of donkerder):
Op werkdagen: neemt u tussen 10.00-12.00 uur contact op met het secretariaat van de Fertiliteit op nummer 013-5393108, waar u, voor de IUI, een afspraak maakt voor de volgende dag. Er zal op dat moment geen echoscopisch onderzoek meer plaatsvinden. Tevens krijgt u te horen hoe laat uw partner, de dag van de IUI, het zaad moet inleveren bij het Fertiliteitslab.

Op een feestdag/weekend: neemt u tussen 10.00-12.00 contact op met de fertiliteitsverpleegkundige, telefoon 013-5391313, waarna u vraagt naar sein 6259. U maakt dan, voor de IUI, een afspraak voor de volgende dag. Er zal op dat moment geen echoscopisch onderzoek meer plaatsvinden. Tevens krijgt u te horen hoe laat uw partner, de dag van de IUI, het zaad moet inleveren bij het Fertiliteitslab.

Op de dag van de IUI moet u het IUI-formulier meenemen, die u heeft ontvangen op de poli. Mocht u die niet ontvangen hebben, wilt u dit dan telefonisch doorgeven.

Soms is het nodig om het sperma in een bepaalde vloeistof te produceren (= in medium). Wanneer u hiervoor in aanmerking komt heeft uw arts dat met u besproken. U moet dan hier in het ziekenhuis produceren. U moet dat dan bij het maken van de afspraak aan de secretaresse doorgeven. Zij zorgt er dan voor dat er een ruimte voor u beschikbaar is en het fertiliteitslab de juiste materialen heeft klaarstaan.

Na een positieve LH-test is het niet zinvol om een dag later de test te herhalen, deze zou alsnog positief kunnen zijn, soms zelfs in sterkere mate, maar dit heeft volstrekt geen consequenties voor het verloop van uw behandeling.

Bloedonderzoek voor de zwangerschapstest

Op ......................................... laat u voor 09:00 uur bloed prikken voor de bepaling van het zwangerschapshormoon. Voor de uitslag kunt u op .................................., tijdens het telefonisch spreekuur, op werkdagen, bellen met 013-5393006 van 8:30-10:00 en van 13:00-14:30 uur.

Mocht de poging succesvol blijken, dan maken wij met u een afspraak op onze polikliniek van de fertiliteit, waar echoscopisch onderzoek zal plaatsvinden.

Mocht de poging helaas niet het gewenste resultaat opleveren, dan kunt u voor de volgende cyclus de bovenstaande instructies herhalen. Op uw verzoek is het altijd mogelijk om tussentijds te evalueren, u moet hiervoor een afspraak maken op de polikliniek. -->

U bevindt zich hier: Fertiliteit » Elisabeth Ziekenhuis » Folders » IUI in natuurlijke cyclus
Print deze pagina uit Print deze pagina
Voeg Fertiliteit.info toe aan je favorieten! Favorieten
INTERVIEW

Verhoging IVF slagingskans

Interview met gynaecoloog Van Santbrink over een nieuwe ontwikkeling ter verhoging van de IVF slagingskans.

Lees het interview

Fertiliteitsmedicatie per 2014

De overheid heeft bepaald dat per 1 januari 2014 de verstrekking van een aantal geneesmiddelen aan patiėnten voortaan door het ziekenhuis moet worden geregeld.
Lees hier wat deze verandering voor u betekent..

Bron: Freya.nl

(advertenties)