Cetrotide

U bevindt zich hier: ╗ Cetrotide

Wat is Cetrotide

Cetrotide (werkzame stof: cetrorelix) blokkeert de receptoren van een natuurlijk hormoon, het zogenaamde lute´niserend hormoon releasing hormoon (LHRH), en zo, indirect, de werking van dit hormoon. LHRH regelt de productie en afgifte van een ander hormoon, het zogenaamde lute´niserend hormoon (LH), dat de eisprong tijdens de menstruatiecyclus stimuleert.

Cetrotide wordt gebruikt om de voortijdige afgifte van LH en daarmee het voortijdig vrijkomen van een eicel (o÷cyt) uit de eierstokken (oftewel "voortijdige eisprong") te voorkomen. Een voortijdige eisprong is zeer ongewenst tijdens een behandeling waarbij de eierstokken (ovaria) worden aangezet om meer eicellen te produceren (stimulatie van de eierstokken), omdat de voortijdige afgifte van LH ervoor zorgt dat er o÷cyten vrijkomen voordat deze kunnen worden afgenomen met een eenvoudige procedure voor kunstmatige voortplantingstechnieken (follikelpunctie).

Cetrotide is niet voor iedereen geschikt en kan ook bijwerkingen veroorzaken. Raadpleeg daarom altijd de bijsluiter die u bij uw geneesmiddel heeft gekregen.

Bijsluiter Cetrotide

Klik hier voor de bijsluiter van Cetrotide (via EMA). -->

U bevindt zich hier: ╗ Cetrotide
Print deze pagina uit Print deze pagina
Voeg Fertiliteit.info toe aan je favorieten! Favorieten
INTERVIEW

Verhoging IVF slagingskans

Interview met gynaecoloog Van Santbrink over een nieuwe ontwikkeling ter verhoging van de IVF slagingskans.

Lees het interview

Fertiliteitsmedicatie per 2014

De overheid heeft bepaald dat per 1 januari 2014 de verstrekking van een aantal geneesmiddelen aan patiŰnten voortaan door het ziekenhuis moet worden geregeld.
Lees hier wat deze verandering voor u betekent..

Bron: Freya.nl

(advertenties)