Elonva

U bevindt zich hier: Ľ Elonva

Wat is Elonva

Elonva (werkzame stof: corifollitropin alfa) is een geneesmiddel dat behoort tot de groep van de gonadotrofinen. Gonadotrofinen zijn belangrijk voor de vruchtbaarheid en de voortplanting bij mensen. Eťn van deze gonadotrofinen is follikelstimulerend hormoon (FSH) dat bij vrouwen nodig is voor de groei en ontwikkeling van eicellen in de eierstokken.

Elonva wordt gebruikt als hulpmiddel om zwanger te worden bij vrouwen die worden behandeld voor verminderde vruchtbaarheid, bijvoorbeeld met in vitro fertilisatie (IVF). Bij IVF worden de eicellen uit de eierstok gehaald en bevrucht in het laboratorium. Enkele dagen later worden de embryoís teruggeplaatst in de baarmoeder. Elonva zorgt ervoor dat meerdere eicellen tegelijkertijd uitgroeien door middel van gecontroleerde stimulatie van de eierstokken.

Elonva is niet voor iedereen geschikt en kan ook bijwerkingen veroorzaken. Raadpleeg daarom altijd de bijsluiter die u bij uw geneesmiddel heeft gekregen.

Bijsluiter Elonva

Klik hier voor de bijsluiter van Elonva (via EMA). -->

U bevindt zich hier: Ľ Elonva
Print deze pagina uit Print deze pagina
Voeg Fertiliteit.info toe aan je favorieten! Favorieten
INTERVIEW

Verhoging IVF slagingskans

Interview met gynaecoloog Van Santbrink over een nieuwe ontwikkeling ter verhoging van de IVF slagingskans.

Lees het interview

Fertiliteitsmedicatie per 2014

De overheid heeft bepaald dat per 1 januari 2014 de verstrekking van een aantal geneesmiddelen aan patiŽnten voortaan door het ziekenhuis moet worden geregeld.
Lees hier wat deze verandering voor u betekent..

Bron: Freya.nl

(advertenties)