Fostimon

U bevindt zich hier: » Fostimon

Wat is Fostimon

Fostimon (werkzame stof: urofollitropine) is beschikbaar onder de vorm van poeder in een flacon en een oplosmiddel in een ampul voor oplossing (doosje van 1, 5 of 10). Eén flacon poeder bevat 75 IE urofollitropine en één ampul oplosmiddel bevat 1 ml oplossing op basis van water voor oplossingen voor injectie en natriumchloride. Urofollitropine is een in hoge mate gezuiverd menselijk follikel stimulerend hormoon, dat behoort tot de farmacotherapeutische groep van de gonadotrofines. Fostimon is aangewezen om ovulatie te stimuleren bij vrouwen die niet ovuleren en die niet reageerden op eerdere behandeling met clomifeencitraat. Daarnaast is Fostimon aangewezen om de groei van verschillende follikels (en bijgevolg van verschillende eitjes) te stimuleren bij vrouwen die hun toevlucht zoeken tot medische begeleiding van de voortplanting, zoals in vitro fertilisatie (IVF), het rechtstreeks in de eileider inbrengen van zaadcellen en eicellen (GIFT, Gamete Intra-Fallopian Transfert), of het rechtstreeks inbrengen van een embryo in de eileider (ZIFT, Zygote Intra-Fallopian Transfert).

Fostimon is niet voor iedereen geschikt en kan ook bijwerkingen veroorzaken. Raadpleeg daarom altijd de bijsluiter die u bij uw geneesmiddel heeft gekregen.

Bijsluiters Fostimon

Klik hier voor de bijsluiters van Fostimon 75 en Fostimon 150 (via CBG). -->

U bevindt zich hier: » Fostimon
Print deze pagina uit Print deze pagina
Voeg Fertiliteit.info toe aan je favorieten! Favorieten
INTERVIEW

Verhoging IVF slagingskans

Interview met gynaecoloog Van Santbrink over een nieuwe ontwikkeling ter verhoging van de IVF slagingskans.

Lees het interview

Fertiliteitsmedicatie per 2014

De overheid heeft bepaald dat per 1 januari 2014 de verstrekking van een aantal geneesmiddelen aan patiënten voortaan door het ziekenhuis moet worden geregeld.
Lees hier wat deze verandering voor u betekent..

Bron: Freya.nl

(advertenties)