Gonal-f

U bevindt zich hier: Ľ Gonal-f

Wat is Gonal-f

Gonal-f is follitropine alfa. Dit is een recombinant humaan follikelstimulerend hormoon, behorend tot de farmacotherapeutische groep van gonadotrofinen. Gonal-f kan gebruikt worden om de ontwikkeling van follikels op gang te brengen in vrouwen die niet ovuleren en die niet reageren op behandeling met clomifeen citraat.

Gonal-f wordt gebruikt om meervoudige groei van follikels (en daarmede van meerdere eitjes) te bevorderen bij vrouwen bij wie conceptie-hulptechnieken worden toegepast, zoals in-vitro-fertilisatie (IVF), gamete intra-fallopian transfer (GIFT) of zygote intra-fallopian transfer (ZIFT). Gonal-f kan worden gebruikt, samen met een ander hormoon lutropine alfa geheten (recombinant menselijk luteiniserend hormoon) om ovulatie op gang te brengen bij vrouwen die niet ovuleren ten gevolge van een zeer lage productie van vruchtbaarheidshormonen (FSH en LH) door de hypofyse.

Gonal-f is niet voor iedereen geschikt en kan ook bijwerkingen veroorzaken. Raadpleeg daarom altijd de bijsluiter die u bij uw geneesmiddel heeft gekregen.

Bijsluiter Gonal-f

Klik hier voor de bijsluiter van Gonal-f (via EMA). -->

U bevindt zich hier: Ľ Gonal-f
Print deze pagina uit Print deze pagina
Voeg Fertiliteit.info toe aan je favorieten! Favorieten
INTERVIEW

Verhoging IVF slagingskans

Interview met gynaecoloog Van Santbrink over een nieuwe ontwikkeling ter verhoging van de IVF slagingskans.

Lees het interview

Fertiliteitsmedicatie per 2014

De overheid heeft bepaald dat per 1 januari 2014 de verstrekking van een aantal geneesmiddelen aan patiŽnten voortaan door het ziekenhuis moet worden geregeld.
Lees hier wat deze verandering voor u betekent..

Bron: Freya.nl

(advertenties)