Menopur

U bevindt zich hier: Ľ Menopur

Wat is Menopur

Menopur (werkzame stof: menotrofine) is een geneesmiddel dat onder meer gebruikt kan worden voor anovulatie- en IUI behandeling. Menopur wordt gebruikt bij verminderde vruchtbaarheid om de rijping van eicellen te bevorderen. Dit kan gebeuren in het kader van een ovulatie inductie (OI), intra uteriene inseminatie (IUI), in vitro fertilisatie (IVF) of intra cellulaire cytoplasmatische injectie (ICSI) behandeling.

De werkzame stof in Menopur (menotrofine) is een hormoon dat gewonnen wordt uit de urine van vrouwen in de menopauze. Wat betreft samenstelling en werking is het nagenoeg gelijk aan twee hormonen die in de hersenen worden gemaakt, FSH en LH genoemd. De hormonen werken op de geslachtsklieren van vrouwen (eierstokken) en mannen (testes ofwel teelballen). Bij vrouwen wordt de rijping van eicellen bevorderd alsmede de aanmaak van vrouwelijke geslachtshormonen. Bij mannen wordt de rijping van zaadcellen, alsmede de aanmaak van mannelijke geslachtshormonen bevorderd.

Bij vrouwen wordt Menopur gebruikt om de rijping van eicellen te bevorderen in geval van verminderde vruchtbaarheid. Menopur kan tevens worden gebruikt om de rijping van eicellen te stimuleren bij kunstmatige voortplantingstechnieken, zoals reageerbuisbevruchting (in vitro fertilisatie). Bij mannen wordt Menopur gebruikt om de rijping van zaadcellen te bevorderen in geval van verminderde vruchtbaarheid.

Menopur is niet voor iedereen geschikt en kan ook bijwerkingen veroorzaken. Raadpleeg daarom altijd de bijsluiter die u bij uw geneesmiddel heeft gekregen.

Bijsluiter Menopur

Klik hier voor de bijsluiter van Menopur (via CBG).

Meer informatie over Menopur

Als u wordt behandeld met Menopur kunt u via onderstaande link verdere toelichting en praktische aanwijzigingen voor gebruik vinden. U verlaat hiermee Fertiliteit.info om te landen op http://www.menopur.nl/ -->

U bevindt zich hier: Ľ Menopur
Print deze pagina uit Print deze pagina
Voeg Fertiliteit.info toe aan je favorieten! Favorieten
INTERVIEW

Verhoging IVF slagingskans

Interview met gynaecoloog Van Santbrink over een nieuwe ontwikkeling ter verhoging van de IVF slagingskans.

Lees het interview

Fertiliteitsmedicatie per 2014

De overheid heeft bepaald dat per 1 januari 2014 de verstrekking van een aantal geneesmiddelen aan patiŽnten voortaan door het ziekenhuis moet worden geregeld.
Lees hier wat deze verandering voor u betekent..

Bron: Freya.nl

(advertenties)