Orgalutran

U bevindt zich hier: Ľ Orgalutran

Wat is Orgalutran

Orgalutran bevat ganirelix, dat de werking van het natuurlijke gonadotrofine releasing hormoon (GnRH) tegengaat. GnRH is betrokken bij de afgifte van gonadotrofines (luteÔniserend hormoon (LH) en follikel stimulerend hormoon (FSH)). Gonadotrofines spelen een belangrijke rol bij menselijke vruchtbaarheid en voortplanting. Bij vrouwen is FSH nodig voor de groei en ontwikkeling van follikels in de eierstokken. Follikels zijn kleine ronde blaasjes waarin zich de eicellen bevinden. LH is nodig voor het laten vrijkomen van de rijpe eicellen uit de follikels en eierstokken (ovulatie). Orgalutran remt de werking van GnRH waardoor de afgifte van met name LH wordt geremd.

Bij kunstmatige voortplantingstechnieken, zoals in vitro fertilisatie (IVF) en andere methodes, kan de ovulatie soms te vroeg plaatsvinden, waardoor de kans op zwangerschap significant wordt verkleind. Orgalutran wordt gebruikt om een vroegtijdige LH piek, waardoor eicellen voortijdig kunnen vrijkomen, te voorkomen.

In klinische studies is Orgalutran gebruikt in combinatie met recombinant follikel stimulerend hormoon (FSH).

Orgalutran is niet voor iedereen geschikt en kan ook bijwerkingen veroorzaken. Raadpleeg daarom altijd de bijsluiter die u bij uw geneesmiddel heeft gekregen.

Bijsluiter Orgalutran

Klik hier voor de bijsluiter van Orgalutran (via EMA). -->

U bevindt zich hier: Ľ Orgalutran
Print deze pagina uit Print deze pagina
Voeg Fertiliteit.info toe aan je favorieten! Favorieten
INTERVIEW

Verhoging IVF slagingskans

Interview met gynaecoloog Van Santbrink over een nieuwe ontwikkeling ter verhoging van de IVF slagingskans.

Lees het interview

Fertiliteitsmedicatie per 2014

De overheid heeft bepaald dat per 1 januari 2014 de verstrekking van een aantal geneesmiddelen aan patiŽnten voortaan door het ziekenhuis moet worden geregeld.
Lees hier wat deze verandering voor u betekent..

Bron: Freya.nl

(advertenties)