Hulp bij zwanger worden

U bevindt zich hier: Fertiliteit » Hulp bij zwanger worden

Onvruchtbaarheid en kinderwens

Helaas is het krijgen van kinderen niet voor iedereen vanzelfsprekend. Als een kinderwens er eenmaal is, lijkt ook om je heen iedereen ineens zwanger. Behoorlijk confronterend in een periode vol onzekerheid.

Onvruchtbaarheid betekent tegenwoordig gelukkig niet meer dat je ook kinderloos blijft. Er zijn namelijk verschillende vruchtbaarheidsbehandelingen mogelijk waardoor je kinderwens toch in vervulling kan gaan.

De huisarts

De eerste stap is een bezoek aan de huisarts. De huisarts stelt een aantal vragen over je leeftijd, hoe lang jullie al ‘bezig’ zijn met zwanger raken en of je op de meest vruchtbare momenten gemeenschap hebt. Het kan zijn dat de huisarts vindt dat jullie het nog maar een ‘tijdje’ moeten blijven proberen. Maar in het geval dat de huisarts vindt dat je het lang genoeg hebt geprobeerd en je leeftijd een rol speelt, stuurt hij jullie door naar een gynaecoloog of een fertiliteitsarts.

Fertiliteitsarts

Dit kan het begin zijn van een medisch traject. Maar dit hoeft niet. Een fertiliteitsarts kan ook weer andere tips geven waardoor je wellicht toch binnen een paar maanden zwanger bent. Maar mocht dit niet het geval zijn, bereid je dan voor op een vaak langdurig traject. Aan de ene kant geeft dit nieuwe proces hoop maar houd ook zeker rekening met teleurstelling.

Goede voorlichting

Op deze website vind je informatie over onvruchtbaarheid, zwanger worden, zwangerschap en de behandeling van onvruchtbaarheid. Goede voorlichting blijkt vaak veel onrust en onzekerheid weg te nemen. En dat is in deze toch al spannende tijd erg belangrijk.

Nog steeds niet zwanger?

Als je binnen een paar maanden na het stoppen met anticonceptie nog niet zwanger bent, hoeft er nog niets aan de hand te zijn. Ongewenste kinderloos ben je als je na één jaar proberen nog niet spontaan zwanger bent.

Kinderloos

Volgens de WHO (World Health Organization) zijn er op de hele wereld tussen de 60 en 80 miljoen paren ongewenst kinderloos. Eén op de zes stellen zoekt hierbij hulp. Die hulp varieert van een advies van de huisarts tot het ondergaan van IVF (In Vitro Fertilisatie, ofwel reageerbuisbevruchting).

Lees verder over mogelijke oorzaken. -->

U bevindt zich hier: Fertiliteit » Hulp bij zwanger worden
Print deze pagina uit Print deze pagina
Voeg Fertiliteit.info toe aan je favorieten! Favorieten
INTERVIEW

Verhoging IVF slagingskans

Interview met gynaecoloog Van Santbrink over een nieuwe ontwikkeling ter verhoging van de IVF slagingskans.

Lees het interview

Fertiliteitsmedicatie per 2014

De overheid heeft bepaald dat per 1 januari 2014 de verstrekking van een aantal geneesmiddelen aan patiënten voortaan door het ziekenhuis moet worden geregeld.
Lees hier wat deze verandering voor u betekent..

Bron: Freya.nl

(advertenties)