Je relatie

U bevindt zich hier: Fertiliteit » Hulp bij zwanger worden » Je relatie

Je relatie

Alsof de vruchtbaarheid niet al ellende genoeg is, komt daar vaak nog een probleem bij. De relatie met je partner, zowel op het seksuele als op het emotionele vlak komt onder druk te staan. Het is heel goed mogelijk dat de seksuele relatie er onder te lijden heeft. Seks is van een plezierig gebeuren veranderd in ‘iets dat moet’. Dan is het logisch dat je er minder zin in hebt.

Praten

Bovendien kunnen de hormonen die nodig zijn voor bepaalde behandelingen voor extra stemmingswisselingen zorgen. Probeer er een positieve draai aan te geven en zorg dat je er met elkaar over blijft praten. Dat laatste geldt trouwens voor de hele situatie. Iedereen zal op zijn of haar eigen manier omgaan met de problemen. Zorg ervoor dat je contact houdt met elkaar. Ook is het belangrijk om je sociale en werkende leven niet te verwaarlozen.

Judith (30): ‘Mijn vriend en ik zijn erg verschillend van karakter, ik ben juist heel open en emotioneel, en bij hem moet je altijd eruit slepen waar hij mee zit. Toen bleek dat ik niet spontaan zwanger werd, heeft dat onze relatie in het begin geen goed gedaan. Door die karakterverschillen dreigden we uit elkaar te groeien: ik wilde juist met hem praten over de dingen waar ik mee zat, terwijl hij het juist zelf aan het uitknobbelen was. Ik werd daar alleen maar nog ongelukkiger van dan ik al was. Gelukkig hebben we die neerwaartse spiraal op tijd weten te doorbreken, door samen lange gesprekken te voeren over onze zorgen en emoties. Nu zijn we een sterker team dan dat we ooit waren!’

Pauze

Al voelt het tijdens een behandeling niet zo, houd steeds in gedachten dat jullie zelf de regie in handen hebben. Jullie bepalen zelf tot hoever je wilt gaan. Veel paren hebben baat bij een afspraak over hoe lang ze zullen proberen zwanger te worden. Vaak vermindert een pauze tussen de behandelingen tijdelijk de spanning.

Lees verder over behandelopties. -->

U bevindt zich hier: Fertiliteit » Hulp bij zwanger worden » Je relatie
Print deze pagina uit Print deze pagina
Voeg Fertiliteit.info toe aan je favorieten! Favorieten
INTERVIEW

Verhoging IVF slagingskans

Interview met gynaecoloog Van Santbrink over een nieuwe ontwikkeling ter verhoging van de IVF slagingskans.

Lees het interview

Fertiliteitsmedicatie per 2014

De overheid heeft bepaald dat per 1 januari 2014 de verstrekking van een aantal geneesmiddelen aan patiënten voortaan door het ziekenhuis moet worden geregeld.
Lees hier wat deze verandering voor u betekent..

Bron: Freya.nl

(advertenties)