Lotgenotencontact

Het lotgenotenforum van Fertiliteit.info is een forum waar lotgenoten elkaar steunen, informeren en helpen. Gun elkaar daarbij de ruimte en wees vriendelijk voor elkaar.

Fertiliteit.info is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de reacties op dit lotgenotenforum noch voor de inhoud van andere websites die hier genoemd worden. Klik hier voor ons moderatorbeleid.

LET OP: Deze website is geen vervanging van een officieel medisch consult. Als u klachten heeft, adviseren wij u ten sterkste om met uw eigen behandelend arts of huisarts contact op te nemen. U kunt uw medische vragen natuurlijk ook stellen in de rubriek 'Vragen'. U krijgt dan antwoord van onze medisch specialist.

(advertentie)

Yorick

Geschreven op: Dinsdag 1 Maart 2016 om 21:13
Ongepast of beledigend?

Beste mannen en vrouwen

Sinds een week weten mijn vrouw en ik dat de kans dat we ooit zelf kinderen kunnen krijgen gereduceerd is tot 0%. Dit doordat ik geen enkele spermacel heb. Er zijn 0.0 zwemmers gevonden zoals de arts het zei....

Mijn vraag is hoe (Vooral mannen) zijn jullie met zulk nieuws omgegaan en zijn er nog meer mannen die de zelfde uitslag hebben gehad??? Volgens de arts was het vrij zeldzaam dat het bij mannen voorkomt dat er 0.0 zwemmers zijn....

Het voelt nu in ieder geval klote.... het voelt alsof ik als man tekortgeschoten ben naar mijn vrouw... ik kan haar niet het geen geven wat zei het liefste zou willen en dat zijn kinderen...

Zijn er mannen in het midden van het land met wie ik hierover kan praten?? Heb namelijk het gevoel dat niemand mijn gevoel hierover snapt.... het voelt zo eenzaam en alleen.... 

Reacties op dit bericht:


Geschreven door: anoniem op Woensdag 18 Mei 2016 om 15:47 Ongepaste reactie?

Beste Yorick,
Wat een vervelend nieuws. Het gevoel dat je hebt is net als die van een vrouw met slechte eitjes; verdriet en frustratie omdat je lichaam je in de steek laat. Toch hoef je dat niet te blijven voelen, praat er over, schrijf erover en kijk hoe jij je weer beter in je vel kan gaan voelen!


Geschreven door: Martine op Woensdag 6 Juli 2016 om 12:16 Ongepaste reactie?

Wat vervelend nieuws. Is het bij je vriend 1 keer getest?
Mijn vriend had namelijk bij de eerste test ook geen levend zaad en bij de tweede keer wel. Misschien dat jij hier nog wat hoop uit kan halen. Gr, Martine


Geschreven door: Nico op Zondag 23 Oktober 2016 om 20:32 Ongepaste reactie?

Beste yorick
Klote nieuws om te horen. Heb het zelf ook meegemaakt alleen hebben ze bij mij via tese operatie in UZ Gent toch nog bruikbaar materiaal kunnen halen. Na 4 ivf/icsi pogingen toch nog raak. Ik hoop dat je er iets aan hebt. Succes en sterkte.


Geschreven door: Ro op Dinsdag 29 November 2016 om 19:47 Ongepaste reactie?

Hoi Yorick, ik heb precies het zelfde als wat jij hebt 0 zwemmers
Wij zijn hier 8 jaar geleden achter gekomen en wij hebben er toen voor gekozen voor een tese in Dusseldorf, helaas is hier toen ook niets uitgekomen. Wij zijn verder gegaan met het donor traject en vonden als snel een passende donor, wij hebben in middels een prachtige dochter, maar ik heb er zelf ook nooit met iemand goed over kunnen praten. Mensen snappen je wel, maar begrijpen niet echt wat je voelt en doormaakt. Als je een keer wilt praten geen probleem, is voor mij ook goed.
Woon zelf ook midden in het land


Geschreven door: Khanssa op Woensdag 14 December 2016 om 18:34 Ongepaste reactie?

Hallo yoricYork

Ik zou je aanraden een andere richting op te zoeken ik wordt zelf ook van hot naar her gestuurd ben zelf op eigen houtje met kruiden begonnen omdat mn hormoonhuishouding niet optimaal is mn fsh hormonen zijn te hoog. Kijk naar alternatieve geneeswijze en kruiden an anders op Pure Yasmine kan je een afspraak maken voor intake misschien vies deze richting meer hulp. Ik ben in elk geval totaal mn vertrouwen kwijt in de nl medische wereld alles draait om medicatie maar dat help niks. Ik raad je aan even op fb te kijken op de reacties het is voor iedereen. Succes York groetjes


Geschreven door: Elvira op Donderdag 12 Januari 2017 om 18:50 Ongepaste reactie?

Hey, heeft de uroloog ook gekeken voor een varicocele of iets dergelijks? Mijn vriend had allemaal zaad dat niet bewoog, en de oorzaak was een spatader op de balzak, zijn chemo had er ook niet veel aan geholpen.

Nu een jaar en operatie later heeft hij in december 5miljoen spermacellen gehad, nu zijn het er 11 door voedingssuplementen te nemen.

Heeft uw dokter daar iets omtrent gezegd?


Geschreven door: Dries op Zaterdag 4 Februari 2017 om 14:27 Ongepaste reactie?

Zo verschrikkelijk voor jullie Yorick!
Ondertussen is er al enige tijd verstreken sinds je bericht hier... ik hoop voor jou dat ze nog andere opties hebben gevonden of overlopen ( bv operatie of dergelijke).
Er bestaat volgens mij geen manier om hier mee om te gaan zonder dat daar veel emoties mee gepaard zijn. Ik denk dat het spreken hierover met je vrouw en omgeving belangrijk zal blijven. Kijken hoe jullie je leven anders kan invullen aangezien het leven meer is dan een kind krijgen. Versta me bij dit laatste niet verkeerd. Wij zelf zijn momenteel nog in ''the running'' voor ICSI behandeling, maar ziet er ook niet rooskleurig uit. Wijzelf proberen ons meer en meer neer te leggen dat we ons leven misschien anders zullen moeten organiseren. Onze grote kinderwens blijft tot nu toe (zoals vele anderen hier) ook onbeantwoord en dit brengt veel verdriet met zich mee. Laat dit verdriet toe en spreek erover.

Ik snap volledig dat je je alleen voelt met je probleem, dit hebben wij ook... Ikzelf als man ben ook vaak op zoek naar lotgenoten, want ja, ook als man moet je je frustraties kwijt kunnen he.


Geschreven door: Mel op Zondag 5 Februari 2017 om 03:01 Ongepaste reactie?

Beste Yorick

Wat een vervelende nieuws het. Hier precies hetzelfde verhaal. Mijn man heeft ook 0 procent zaadjes. We zijn er al 3 jaar mee bezig maar helemaal niets bereikt. Eerst jaar 2 verschillende insuline gebruikt daarna de tese operatie gehad maar niets gevonden. Ook zijn we in dusseldorf geweest bij de vivaneo kinderwens. Daar vertelden ze ons ook dat ze niets konden doen.

Ze adviseerden ons om weer zo een operatie te doen voor de zekerheid maar daar zijn we nog niet klaar voor. Ik hou ontzettend veel van mijn man die zou ik nooit in de steek laten.

Maar zwanger worden dat is mijn grootste droom die nooit zal uitkomen komen...

We kunnen alsnog niet accepteren, af en toe heb ik dan paar dagen dat ik me thuis opsluit en niemand wil zien maar daarna gaat het weer over


Geschreven door: Dieter op Donderdag 16 Februari 2017 om 22:41 Ongepaste reactie?

Ikzelf heb gehoord via gynecoloog dat ik 2x geen zaadcellen had in het sperma , ze dacht 1ste keer dat ik ziek was maar dat ben ik nog bijna nooit geweest !
deze week een certificaat gekregen van mijn baas dat ik in 2016 volledig aanwezig was dus mijn gezondheid is zeer goed maar ik kan geen kindje op de wereld zetten , dit sluit aan op jouw verhaal
ik heb gisteren een biopsie laten uitvoeren en vandaag het nieuws gekregen dat dit er niets te vinden was in het weefsel .. wij kijken uit voor een donor om mijn vriendin toch gelukkig te maken ik kan er niets aan doen , jij ook niet dat zit in de genen en het moet ergens beginnen een afwijking bij iemand helaas komt het bij ons voor


Geschreven door: Katia op Zaterdag 4 November 2017 om 09:03 Ongepaste reactie?

Beste yorick
Ik zie dat deze topic inmiddels al tijdje oud is.... Mijn partner heeft precies hetzelfde, 0 zaadcellen. 7 jaar geleden geconstateerd en tot op deze dag nog overwerk aardig voor hem. Is ook niet niks, hij wil graag met lotgenoten praten om dit alsnog te kunnen verwerken en accepteren. Bestaat deze praatgroep nog?


Reageer nu op dit bericht:

Let op! Alle vragen en antwoorden worden geÔndexeerd door diverse zoekmachines. Als u niet wilt dat uw persoonlijke gegevens via internet gevonden kunnen worden, dan moet u deze zeker niet in uw vraag verwerken.

Als u medische informatie aanhaalt die niet uit uw persoonlijke omgeving komt, dan is een bronvermelding gewenst. Uiteraard is het de bedoeling dat de medische informatie die u noemt naar uw beste weten de juiste is. Het is niet de bedoeling dat u reclame maakt op dit forum.

Lees voordat u reageert ook onze huisregels.

Disclaimer over bijwerkingen: U kunt als patiŽnt zelf uw bijwerking melden bij het Lareb. Het Lareb verzamelt alle bijwerkingen van geneesmiddelen en vaccins in een databank. Door het melden van een bijwerking draagt u bij aan de veiligheid van geneesmiddelen en vaccins. Melden gaat eenvoudig via het online meldformulier.

Typ uw naam en uw bericht in en druk daarna op 'Voeg bericht toe'.

Uw naam: 
   
Uw bericht: 


Print deze pagina uit Print deze pagina
Voeg Fertiliteit.info toe aan je favorieten! Favorieten
INTERVIEW

Verhoging IVF slagingskans

Interview met gynaecoloog Van Santbrink over een nieuwe ontwikkeling ter verhoging van de IVF slagingskans.

Lees het interview

Fertiliteitsmedicatie per 2014

De overheid heeft bepaald dat per 1 januari 2014 de verstrekking van een aantal geneesmiddelen aan patiŽnten voortaan door het ziekenhuis moet worden geregeld.
Lees hier wat deze verandering voor u betekent..

Bron: Freya.nl

(advertenties)